Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění Q v polském Rybniku

3. 1. 2007

V loňském roce jsme se byli "soustředit" na pěkné vodě v Rybniku, pár kilometrů za Ostravou. Termín byl na Velikonoce od pátku do pondělí (4 dny na vodě). Organizovala to ALT E jako primární akci pro evropáře, přimotalo se tam ale 5 optimistů jako záblesk starých časů. O opťáky se skvěle postarala Jana Šmídová. Ptal jsem se jí nedávno, jestli o tom na severu zase neuvažují. Evropáři prý určitě, o opťácích se jedná podle zájmu (plus to chce nějakou aktivitu).

Takže bych se rád zeptal, zda-li by někdo od nás nejel. Pokud ano, napište to do komentářů a ve vhodný okamžik se budeme hlásit, aby byl vidět zájem.

Soustředění je to fajn, bydlení teplé, kultura 100% (jistě potvrdí Tomáš Langer). Voda asi 3 stupně, bez sucháče ani ránu, děti byly ovšem nadšené.

Ivo a Sára

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rybnik je nejlepší

(Tomáš Langer, 3. 1. 2007 19:25)

Ivo, touhle zprávou jsi mě potěšil. Na posledních závodech jsem mluvil s Pavlem Staniekem i s Laďou Rozsypalem a oba tvrdili, že soustředění letos asi nebude. Prý Saša Pacek má moc práce a pravděpodobně bude na jaře služebně kdesi v Rusku.
Pokud tedy máš od Jany čerstvější informace, je to výborné. Nezažil jsem za 30 let závodění tak užitečné soustředění, jako je jarní Rybnik. Když pominu vcelku snesitelnou vzdálenost, zkušené severomoravské trenéry, super podmínky pro doprovod i děti (areál patří elektrárně, takže přímotopy jedou naplno a suší a suší), nejlepší je to, že děti jedou na první závody sezóny už rozježděné, víc je celá sezóna baví a i na výsledcích je to znát.
Proto jednoznačně - doporučuji každému závodníkovi, kdo na lodi zvládne i silnější vítr a do lodě ho nemusíte nutit násilím.