Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní tréninky

1. 11. 2006

Ahoj,

tak jsme se domluvili, že tělocvična letos nebude.

Omlouváme se těm několika věrným, kteří tam vytrvale chodili, ale protože většina dětí má svoje jiné sportovní aktivity, má to daleko, rodiče je nestíhají vozit do Bohunic do tělocvičny nebo to nepovažují za důležité, tak se na tělocvičnu letos prostě vykašleme. (ale vlastní iniciativě se meze nekladou)

Na druhou stranu se o to více zaměříme na naše sobotní tréninky, kde se musíme domluvit na nějakých inovacích, protože vaše účast byla poněkud zarážející (když se rozhodneme, že nepojedeme na hory, chatu, do háje a podobně proto, abysme s vámi trávili naši jinak volnou sobotu a přijde míň jak 5 dětí, tak mě to většinou dost vytočí).

Takže s dostatečným předstihem Vás informuji a žádám o následující spolupráci (napište do příspěvků pod článkem):

- vaše návrhy, co budeme dělat (po sportovní stránce i co se týče teorie - i když my nějakou představu taky máme, určitě se domluvíme, ale musí to být v našich organizačních silách!!!)

- dejte nám vědět o prázdninách dětí!!! (a třeba jednotných termínech sciotestů, přijímaček a podobně) a to i v průběhu zimy, protože pro nás jsou tyto údaje naprosto nedostupné. Jediné, co zjistíme jsou státní svátky, protože kdo by se na ně netěšil :-).

- a cokoli jiného, co považujete za vhodné mi (nám) sdělit a mě to teď nenapadá (ať promluví teď nebo mlčí navěky!!!, i když lepsí pozdě než nikdy...)

Karča

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zimní úklid v loděnici

(Lenka, 10. 11. 2006 11:36)

Ahoj, četla jsem příspěvek od Pavla, já jenom pro upřesnění, oddílové lodě jsme všechny uklidili podle možností, které se nevešly na stojáka jsme nechali na vozíkách. Nemáme jinde místo, prý se nemají dávat do dílny. Ostatní lodě, ty nataklované, jsou soukromé a opravdu si je majitelé neuklidili. My jsme na to ale všechny upozorňovali! Ještě jsme se Zdenálem večer po tréningu tyto lodě alespoň popsali jménama lihovou fixou, takže označené by měli být.

kite

(Lenka, 10. 11. 2006 11:33)

to by bylo super, to se deckam bude moc libit, honzo, navrhum se meze nekladou, a myslim si ze s jachtingem to ma pres zimu spolecneho vic nez jakekoli jine zimni sporty.

Sobotní tréningy

(Honza, 8. 11. 2006 17:14)

Vzhledem k tomu, že všichni víte, že se zabývám kitem, myslím si, že naše děti mají o zimní program postaráno. Vím, nemá to noc společného s jachtecem, ale kdo chce se může přidat, po zkušenostech víme, že se stím užije spoustu zábavy a i tolik potřebného pohybu. Chci však říci, že budeme skoro každou sobotu na priglu a neměli bychom mít problém zúčastňovat se sobotních trénigů . Naši činnost můžete sledovat na www.snowkite.cz
Ahoj všem větruchtivým pacientům Honza Ch.

zimní úklid v loděnici

(Blatecký Pavel, 6. 11. 2006 16:24)

Vzhledem k tomu, že jsem výborem YCB pověřen dohledem nad pořádkem v nové loděnici, musím konstatovat, že úklid a zazimování lodí hlavně LT Q
nezvládla.V loděnici ještě dnes stojí nataklovaní Optimisti.Lodě nejsou označeny. Máte na to ještě týden.Pokud nebudou lodě 15.11. řádně označeny a uklizeny,vyvodí výbor sankce.

Jdu do toho

(Name, 5. 10. 2006 18:04)

Ahoj

...

(Karca, 24. 9. 2006 20:49)

já jsem to jako kritiku nebrala, spíš jsem chtěla objasnit naše důvody...
Koneckonců, tyto stránky možná nečtou ani rodiče, protože my si diskutujeme jak tady, tak po mailu a jsme dost osamoce...

Tak vy ostatni, POJĎTE DO TOHO!!!

Jejda...

(Tomáš Langer, 22. 9. 2006 17:50)

... koukám, že jsem ten příspěvek pojal tak zeširoka, že byl mylně vykládán jako kritika.
Já samozřejmě nepochybuju o tom, že naši velectění a všemi mastmi mazaní (vlastně chtěl jsem říct zkušení a vyškolení) trenéři považují zimní přípravu za důležitou. Chtěl jsem tím svým filozofickým pojednáním tuhle myšlenku vnuknout spíš rodičům, neboť děti tyhle stránky beztak nečtou :-))))

Zimní příprava

(Karča, 22. 9. 2006 16:47)

Čau Tome,

každopádně děkuji za příspěvek.

Nechtěla jsem, aby z mého článku vyplynulo, že zimní přípravu nepovažujeme za důležitou!!!

Chtěla jsem tím naznačit, že chodit s dětmi do tělocvičny, které tam nechodí (přestože před zimou je o tělocvičnu vždy velký zájem), asi není nejlepší cesta. (nicméně to hned neznamená, že klademe meze vlastní aktivitě!!!)

Takže diskusi o tom, co dělat, tímto můžeme omezit na sobotní trénink.

Squash zní zajímavě...

Chtěla bych, aby se tady vyjádřily hlavně děti, co chcou dělat a co by je bavilo a rodiče z pohledu toho, na co jsou ochodni přispět.

A moooooc děkuju za ty prázdniny! Přesto prosím o informace, pokud se vyskytne ještě něco dalšího.

Karča

Důležitost zimní přípravy

(Tomáš Langer, 22. 9. 2006 13:20)

Ahoj Karčo (a ostatní trenéři),

asi je potřeba říct, proč je i pro rekreační jachtaře důležité důležité se v zimě pohybovat. Já sám jsem jako kluk nenáviděl tělocvičnu, a teprve až jsem začal brát rozum mi došlo, že to nedělám kvůli jachtingu, ale kvůli sobě. Čím dál víc žijeme pohodlným způsobem života, aniž bychom si stihli uvědomit, že jednou ze součástí pocitu pohodlí je i nebolící tělo. Tělo, které nemá pohyb se o pohyb samo začne hlásit. Přes léto je delší den a teplo, takže děti (a někdy i my dospělí) máme dost času být venku a jakž takž sportovat. Kdyby nic jiného, tak aspoň každou středu na přehradě. V zimě, zvlášť té městské, bez sněhu, zato s blátem a plískanicemi, mnozí nevylezeme z domu vůbec.
Někdo může říct - podívejte se na Finnaře, jaký mají mohutný těla, to potřebujou na vyvažování. Může to tak vypadat, ale pravda je spíš ta, že oni na Finnu jezdí proto, že na Lasera nebo Evropu se kvůli váze nevešli :-))) Koukněte na fotky špičkových světových jachtařů, pokud jsou mohutní, není to tukem, ale tím, že mají svaly.
Dobrá, my jachting děláme někde na rozhraní mezi rekreací a vážným závoděním, nemusíme si tedy na zimu kupovat permanentku do posilovny. Ale pohyb, ten bychom zanedbávat neměli. Nebo pak přijdou první jarní závody, silný vítr, studená voda a naše nemotorná těla tyto podmínky nezvládnou. Výsledkem bývá v lepším případě špatné umístění, jelikož svaly nedokážou loď udržet vyváženou, v horším případě převrácení v situaci, kterou bychom v sezóně hravě zvládli, nachlazení z ledové vody, omluvenka ve škole ;-) a další nepříjemnosti.

Jak to teda udělat, aby děti rády chodily trénovat? Myslím, že bychom tady každý měli napsat, jaké sporty v zimě rádi děláme. Nejsou jenom čistě zimní sporty, existují i halové, na které se dá zajít, ať už Squash (pro ty větší) nebo plavání (pro všechny). Určitě můžeme pokračovat v lyžařských výletech, jako byl ten letošní jarní. Když bude dost sněhu, dalo by se sejít na některém z blízkých svahů (Tišnov, Zbraslav, Velké Meziříčí apod.), nebo domluvit se Standou Absolonem víkendové ubytování v Čertově Hrádku a lyžování na Bílé v Beskydech. Není to tam daleko, cca 30 km za Rožnovem.
S účastí bych to neviděl tak bledě, pokud se udělá dopředu seznam tréninků či výletů a nebude se během zimy měnit. Seznam prádnin je k dispozici třeba tady: http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/145707-prazdniny#.C5.A0koln.C3.AD_rok_2006.2F2007
Myslím, že když už si rodičové zvykli vozit děti s Opťákama v létě na závody, nebude problém si zvyknout je vozit i na zimní tréninky.

Tomáš