Jdi na obsah Jdi na menu
 


MČR Optimist 2020 Mc Donald´s Cup

Ve dnech 25.-28.9.2020 proběhl na Lipně závod McDonald’s MČR Optimist 2020.

Závod uspořádal Jachetní klub Černá v Pošumaví s ředitelem Michalem Lojkou a hlavním rozhodčím Vaškem Brabcem. Oběma a i celému realizačnímu týmu za perfektní organizaci závodu DÍK!

Závodilo se každý den v nepříznivých deštivých podmínkách za různé síly větru. V pátek, neděli a pondělí foukal proměnlivý vítr. Zejména v neděli chodily velké změny, které míchaly pořadím. V sobotu odpoledne se odjely dvě rozjížďky v silnějším větru, kde se projevilo, kdo má nejvíce naježděno a nejlépe zvládá techniku jízdy. Celkem se tak odjelo 6 kvalifikačních rozjížděk a 4 finálové, kdy se jeden nejhorší výsledek škrtal.

Mistrem ČR pro rok 2020 se v absolutním, pořadí stal Lukáš Kraus, ve starších žačkách vyhrála Linda Dokoupilová (celkem 5), v mladších žačkách Beáta Dokoupilová (celkem 2) a na 2 místě skončila Klára Chalupníková (celkem 9). Ocenění jsme brali i ve stříbrné skupině, kdy Veronika Blatecká obsadila 3.místo.

Všem vítězům moc gratulujeme a děkujeme našim členům za super reprezentaci.

Za náš oddíl se závodu zúčastnil rekordní počet lodí (17). Získali jsme pro oddíl 2 tituly Mistra ČR a 2 tituly Více Mistra ČR (všichni ocenění pod vedení reprezentační trenérky Nikol Staňkové). I ostatní závodníci podali dobré výkony. Ti nejmenší získávali cenné zkušenosti. Obdivuji všechny, jak tyto na naše poměry tvrdé podmínky zvládly.

Poslední poděkování i doprovodu jak na vodě, tak na břehu, bez kterého by nebylo možné dostat takový počet lodí na Lipno a zajistit adekvátní podporu závodníků na vodě.

Doufám, že jste již všichni rozmrzli a nikdo to neodstonal.

 MČR výsledky.pdf

Auto textu: David Blatecký

Foto: David Blatecký