Jdi na obsah Jdi na menu
 


PAVLOVSKÁ REGATA -závěrečná zpráva

Dne 6.-7.6. se uskutečnila pod obcí Pavlov na nádrži Nové Mlýny tradiční Pavlovská regata, která je součástí poháru ALT Q. Letos dokonce i nově pro lodní třídu L4,7.
Na start se postavilo celkem 90 závodníků LT Q a 14 LT L4,7.
Náš klub reprezentovalo celkem 9 závodníků LT Q  a 4 závodníci LT L4,7.
Předpověď slibovala na sobotu náročné povětrnostní podmínky, které se bezezbytku naplnily. Na neděli byla prognóza více umírněnější, ale nakonec i tento den se vítr v nárazech vyhoupl na sílu sobotního dne.
Naší závodníci se s velkou konkurencí a náročnými podmínkami poprali velmi statečně. Všichni zaslouží velké uznaní a jsou velkým příslibem do dalších závodů. 
LT Q přišla s novým modelem závodů, kdy bylo závodní pole rozděleno do 4 skupin stejného počtu, které postupně nastupovaly v různých kombinacích ve dvou fleetech. Po 6 rozjížďkách byly vyhodnoceny celkové výsledky na základě, kterých byli závodníci rozdělení do dvou skupin. Finálová zlatá skupina čítala prvních 45 závodníků celkového pořadí a druhá stříbrná zbylých 45 až do posleního místa. Ve zlaté jsme měli celkem 4 závodníky a ve stříbrné 5 závodníků.
Pro Julii Čaganovu, Hynka Dokoupila a Davídka Iru to byl dokonce úplně první pohárový závod a se vstyčenou hlavou se poprali s náročnými podmínkami. Hyneček sice odstartoval první rozjížďku, objel dokonce celé kolo, ale do cíle již díky převrácení nedoputoval a byl odtažen na břeh. Do další fáze závodu nastoupil až v neděli, ale bohužel vzrůstající síla větru ho opět odsoudila k návratu na břeh. Davídek Ira musel po třech rozjížďkách kvůli blestem bříška vzdát, ale do té doby si počínal velmi dobře navíc se ani jednou nepřevrátil a dojel všechny rozjížďky v časovém limitu. Nakonec mu patřilo konečné 75místo, což je na první pohárový závod velký úspěch.
Nejlepší z nováčků a také velké překvapení byla Jůlinka Čaganová, která si velice konsistentním výkonem ve všech rozjížďkách vybojovala neskutečné 56místo!!! Což bylo 11místo ve stříbrné skupině. Jen tak dál!
Verča Blatecká s Martinem Blateckým statečně bojovali se silným větrem, ale bohužel se několikrát převrátili a některé rozjížďky se jim nepodařilo dokončit. Nakonec Martínek obsadil 61místo a Verunka 62místo. Oběma patří veliké uznání.img_20200607_141652_1.jpg
Ve zlaté skupině bojovali o medaile ti nejzkuženější- Beatka Dokoupilová, Linda Dokoupilová, Klárka Chalupníková a Daniel Beroun. Pro Dana byly těžké podmínky nad jeho síly a skončil bez medaile na solidním 45místě. Všechny tři holky, ale zabojovaly a zaslouženě si dojely pro cenné kovy!!! Nejlepší z nich byla Beatka Dokoupilvá, která obsadila celkové 5 místo, které také znamenalo 1místo v kategorii mladších žaček  a na stupních vítězek v kategorii mladší žačky ji doplnila třetí Klárka Chalupníková (celkově na 13.místě). V konečném pořadí šestá Linda Dokoupilová pak brala medaili za 2místo ve starších žačkách. Všem medailistkám moc gratulujeme!!!!
 
 
Ve třídě L4,7 nastoupili za náš klub celkem 4závodníci a závodnice. Nejzkušenější  Markéta Kališová vybojovala celkové 3místo. Zbytek našich závodníků spíše sbíral zkušenosti a počítal převrácení, ale pro všechny to byl jeden z prvních pohárových závodů po přestupu na tuto lodní třídu. Žádný z nich se nevzdal a bojoval do posledních zbytků svých sil. Za to si určitě zaslouží naše uznání.
Závěrem bych chtěl poděkovat všem rodičům a trenérskému doprovodu, kteří táhli za jeden provaz a na břehu i na vodě vytvořili skvělou atmosféru, která přispěla k dobré náladě našich závodníků.
 
Konečné výsledky závodu: Pavlovská Regata Výsledky.pdf
 
Autor článku: Jiří Hýža 8.6.2020
Foto: David Blatecký a Markéta Dokoupilová
pavlovska-reg_1.jpgpavlovska_reg_2.jpg