Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva z organizační schůzky

23. 3. 2006

Organizační schůzka o Projektu Optimist Brno v roce 2006

V sobotu 11.3.2006 proběhla v klubovně Jachtklubu Brno organizační a koordinační schůzka týkající se projektu Optimist Brno při YC Brno. Bylo diskutováno:

a) zhodnocení roku 2005 (Závody, tréninky, soustředění) a plán na rok 2006

b) příspěvky a další platby týkající se projektu

c) rozdělení oddílového materiálu na rok 2006

Bohužel se této, dle mého názoru důležité, organizační schůzky zúčastnilo poměrně málo rodičů, a proto nemohly být do přípravy nové sezóny zakomponovány požadavky a přání všech rodičů a trenérů. Všichni zúčastění se však shodli na následujícím:

ad a) 

Tréninky

V roce 2005 se konaly tréninky pravidelně (až na výjimky) každý čtvrtek v odpoledních hodinách, letos jsou přeloženy tréninky na středu v době 16:45-19:00, na podzim budou přesunuty na dřívější dobu, jelikož by hladinu zakryla tma. Důvody přesunutí jsou dva: ve středu mají tréninky také Lodní sporty a rádi bychom spolupracovali. Druhým důvodem jsou očekávané větší účasti, jelikož ve čtvrtek odpoledně se již poměrně často odjíždí na závody. Dalším motivačním prvek, který jsme zařídili (respektive Karča zařídila, za což ji tímto děkuji) je vypsání šesti oficiálních závodů v průběhu roku, které proběhnou v rámci tréninků. Závody jsou vypsány na tyto středy: 26.4.2006, 17.5.2006, 31.5.2006, 21.6.2006, 20.9.2006, 4.10.2006. Vypsání zahrnující časový harmonogram bude vyvěšeno na nástěnce na Jachtklubu a na stránkách https://ycb.estranky.cz. Po skončení sezóny (listopad - březen) by měly opět probíhat tréninky v tělocvičně. Závěrem tohoto odstavce ještě konstatovaní, že jsem přesvědčen o tom, že tréninky jsou pro všechny přínosné, ať už se jedná o zlepšovaní jachtařských dovednostíu či v zimě nutné zvyšovaní fyzické kondice.

Závody

I když se účast na regatách závodníků zapojených do projektu Optimist Brno v roce 2005 proti roku předcházejícímu zvýšila, stále nejsme příliš spokojeni. Také proto jsem zařídili vypsaní šesti menších závodů v době tréninků. Co se týče ostatních závodů o víkendech, není v našich silách organizovat výjezdy, a tato aktivita zůstane i v letošním roce pouze v rukou rodičů.

Soustředění

Téměř určitě budeme organizovat (Lenka Crháková) druhý ročník úspěšného soustředění v Chorvatsku – začátek září. Více informací najdete na stránkách YCB.  

Druhým soustředěním, na kterém se budeme pravděpodobně podílet je ještě tradičnější setkání mladých závodníků v Jedovnice (polovina července). O dalších akcích zatím neuvažujeme, je však možné, že v průběhu roku nějaké další soustředění přibude.

Výpočetní technika v 21.století….

……bránit se ji nelze, a ani by to nebylo správné. Ale já, který se považuji za nadprůměrného uživatele mobilního telefonu, jsem neustále překvapován, co předvádějí (téměř všechny) děcka s mobilním telefonem, různými videohrami a dalším na všech trénincích. Tímto všechny prosím, alespoň na jachtařských trénincích a hlavně přede mnou to radikálně omezte. Budu Vám za to vděčný.

ad b)

Základní náklady na rok 2006:

Členské příspěvky odsouhlasené valnou hromadou 21.3. = X

Příspěvek na projekt Optimist Brno = 500,-

Závodní licence = 100,-

Skladné lodě (soukromé i oddílové) = 200,-

Na oddílové lodě bude od roku 2006 vybíraná kauce 1000,-Kč. Důvodem zavedení této kauce je nevracení oddílového materiálu a s tím související problémy.

Na Projekt Optimist Brno bude a  je opět podáno několik žádostí o dotace, z nichž některé jsou velice nadějné. O případných získaných finančních prostředcích budou všichni zainteresovaní průběžně informováni.

ad c)

Oddílový materiál byl rozdělen na základě kombinace tří kriterií:

a) kvalita soukromého materiálu (cílem přidělení oddílového materiálu je zajistit pro co největší počet závodníků co nejkvalitnější materiál. I když jsou tímto kritériem diskriminovaní ti, kteří si pořizují vlastní lodě, v rámci zajištění co nejkvalitnějšího materiálu pro co největší okruh lidí, musí být toto kriterium zohledněno.)

b) pořadí v žebříčku YCB (žebříček odráží především výsledky na závodech a tudíž výkonnostní kvalitu závodníků. Úspěšnější závodníci tedy dostali kvalitnější materiál)

c) účast na trénincích (třetím kriteriem je účast jednotlivých závodníků na trénincích na přehradě, v tělocvičně a na soustředěních.)

Jelikož jsou komplikace s rozdělením materiálu a otázka není vyřešena, konkterní rozdělení zatím není.

Závěrem:

Děkujeme činovníkům Jachtklubu, rodičům a všem, kteří Projekt Optimist Brno podporují a podporují tak rozvoj tohoto krásného sportu. Upřímně si všech těchto lidí vážíme.

Zdeněk Chlup

Brno 23.3.2006

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář