Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soustředění mládeže lodní třídy Optimist

20. 7. 2003

Po několika letech temna, kdy aktivní činnost těch nejmenších závodníků byla v krajích jižní Moravy téměř nulová, je situace v roce letošním mnohem optimističtější. Tradičního soustředění v Jedovnicích se letos zúčastnilo 23 Optimistů, což je zásluha zejména starších jachtařů, kteří s nefalšovaným zanícením jachting těch nejmenších podporují.Obrazek 

Letošní soustředění připravili: Michal Kubík, Karolina Trenzová, Lenka Crháková, Ilona Machovská, Jan Trdý a Tomáš Hlavsa. Patří jim dík!

Zpráva Lenky Crhákové

Areál jachtařského klubu u rybníka Olšovec hostil od soboty minulého týdne 30 mladých jachtařů, kteří přijeli zdokonalit své dovednosti během více než týdenního soustředění. Početnou skupinu tvořili jachtaři lodní třídy Optimist, která je určena pro děti od 8 do 15 let. Kromě místních se sjeli závodníci z krajů jižní Moravy, zejména z Brna, Prostějova a Kroměříže. Převážnou většinu tvořily děti spíše mladšího věku, které potřebují aktivní přípravu, aby se mohly účastnit závodů vyšší úrovně. Dále se soustředění zúčastnilo 5 závodníků tříd Laser a Evropa, která je určena pro dorost i dospělé. Dvoufázový trénink probíhal pod dohledem zkušených závodních jachtařů a s technickým zabezpečením pomáhali i rodiče.
Dle povětrnostních podmínek probíhal dopolední a odpolední trénink na vodě, který byl doplněn teoretickou přípravou a různými sportovními soutěžemi. Večer se vždy konala vyjížďka na kolech. Týdenní soustředění bylo zakončeno Závodem olympijských nadějí, který byl pro mnohé premiérou. Pro všechny zúčastněné znamenalo soustředění spoustu pěkných zážitků s kamarády u vody, ale i velký kus odvedené práce, jejíž odměnou je velký pokrok v jachtařském umění a zlepšení výsledků v nadcházejících závodech.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář